Proefproject met online-soa-testen

123-online-consult-dr-comp--01-18.jpg

nieuws

In Nederland wordt in vier regio’s een proefproject opgestart waarbij jongeren via internet vragen kunnen stellen over seks en seksueel overdraagbare ziektes (soa’s). De jongeren hoeven dan niet naar de huisarts of polikliniek te gaan, maar kunnen via de webcam in gesprek met een verpleegkundige. Het gesprek is vertrouwelijk, de inhoud daarvan wordt niet gedeeld met huisarts of ouders. 

Het voordeel hiervan is dat jongeren niet langer het risico lopen bekenden tegen te komen in de wachtkamer, en zich eerder zullen melden. Als uit het webcamgesprek blijkt dat iemand risico loopt van een soa, krijgt deze jongere een soa-testpakket gestuurd. Dat kan teruggestuurd worden, waarna de uitslag en een advies volgen. De projecten zijn eind vorig jaar begonnen in Groningen en Zuid-Limburg. Utrecht en Rotterdam volgen binnenkort.

Men hoopt enkele duizenden jongeren via internet te kunnen helpen en met name jongeren tussen de twaalf en zeventien jaar. Bij hen is de drempel hoog, ze beginnen net pas met hun seksuele ontwikkeling. ‘Jongeren onder de 25 jaar zijn een risicogroep, omdat in deze groep veel wisselende contacten voorkomen.


Laatst bijgewerkt: februari 2018
Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen? Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen?
Vista-life pharma

Onze vitamine D is op het laagste niveau in de winter en het voorjaar. Ontdek hoe vitamine D op peil te brengen en geniet van zijn weldaden.

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram