Slaapapneu bij kinderen vergt multidisciplinaire aanpak

nieuws In België lijden 2 tot 3% van de kinderen aan slaapapneu. Bij kinderen met onderliggende aandoeningen zoals obesitas of Down-syndroom komt het zelfs in 1 op 2 gevallen voor. Omdat slaapapneu een complexe aandoening is, moeten deze kinderen behandeld worden door een multidisciplinair team van artsen gespecialiseerd in de luchtwegen, neus-keel-oor, maag en darmen, neurologie, logopedie, tandheelkunde, neonatale zorg of intensieve zorg. Dat zegt het UZA van Antwerpen waar zopas een dergelijk multidisciplinair team is opgericht.

Het team richt zich vooral op kinderen met obesitas, Down-syndroom, neurologische aandoeningen of bepaalde genetische syndromen die aan slaapapneu lijden. Daarnaast behandelt het team ook kinderen met complexe luchtwegaandoeningen, zoals kinderen met stridor, moeilijk te behandelen astma of kinderen die frequent luchtweginfecties hebben omdat ze zich vaak verslikken. Slaapapneu kan op verschillende manieren behandeld worden, gaande van medicatie tot een neus-keel-oor-ingreep of – in ernstige gevallen – beademing met een CPAP-toestel.

Laatst bijgewerkt: oktober 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram