Tabakstop lanceert gratis rookstop-app

logo-tabakstop-app-11-18.png

nieuws

Met hulp heeft een roker drie keer meer kans om te stoppen. Om die hulp nog toegankelijker te maken, biedt Tabakstop voortaan een nieuwe smartphone-applicatie aan. Deze verzamelt wetenschappelijk gevalideerde informatie, statistieken, uitdaginkjes die rokers helpen aan iets anders te denken wanneer ze zin in een sigaret hebben … Stoppers kunnen ook met andere gebruikers chatten en berichten uitwisselen met de tabakologen van Tabakstop. De app vervolledigt het professionele en gratis aanbod van Tabakstop, om zo elk publiek aan te spreken. 

De Tabakstop-app is gratis, zonder reclame en werd gefinancierd door de Vlaamse overheid. Een gebruiker leest er interessante info in een eenvoudige en intuïtieve newsfeed en alle info komt van tabakologen. Eenmaal de roker zijn stopdatum ingegeven heeft, krijgt hij of zij toegang tot heel wat statistieken die in één oogopslag tonen hoe ver men staat in de rookstop (aantal niet gerookte sigaretten, hoeveelheid geld bespaard, aantal jaren langer leven …). En om gemotiveerd te blijven, ontvangen gebruikers badges na een dag, week, maand enz.

De app is een makkelijke en zeer toegankelijke manier om info en wetenschappelijk gevalideerde informatie te bemachtigen. Maar dat wil niet zeggen dat je alleen bent met je app. Integendeel, de app biedt een originele manier om het isolement dat een stopper kan ervaren, te doorbreken. Ze wil namelijk ook dat stoppers en ex-rokers elkaar helpen. Daarom kan je er anoniem chatten om zo elkaar te steunen, tips te geven, vragen te stellen etc. En voor alle vragen die een professioneel antwoord vereisen, kan je via de app een bericht sturen naar de tabakologen van Tabakstop, die binnen de 48 uur antwoorden.

SOS-knop
In de app zit een SOS-knop. Een stopper die trek krijgt in een sigaret, kan erop duwen en krijgt dan een korte uitdaging die zijn of haar zinnen verzet. Want vaak volstaan enkele minuten om de drang naar een sigaret te doen voorbijgaan.
Surf naar www.tabakstop.be/tabakstop-app met uw smartphone of tablet, of tik “Tabakstop” in in de Google Play Store of Apple Store.

Laatst bijgewerkt: november 2018

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram