Een op drie rokers deed stoppoging

123-stop-roken-sigar-170-08.jpg

nieuws Een op de drie Nederlandse rokers heeft recentelijk geprobeerd om te stoppen met roken, maar slaagde hier niet in. Vooral vrouwelijke en jongere rokers deden een stoppoging. Dat blijkt uit de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor 2014 van het Nederlandse Centrale Bureau voor Statistiek CBS in samenwerking met RIVM en Trimbos-instituut.

Rokende vrouwen probeerden vaker te stoppen dan mannen
Een kwart van de Nederlanders rookte in 2014. Van de rokende vrouwen probeerde 38 procent in het voorgaande jaar afscheid te nemen van deze gewoonte, maar slaagde hier niet in. Van de rokende mannen deed 29 procent een mislukte poging om te stoppen. Ook de wat jongere roker (tot 40 jaar) deed wat vaker tevergeefs een stoppoging.

Drie op de tien Nederlanders wel succesvol
Toch zijn er ook veel mensen die wel weten te stoppen met roken. Drie op de tien Nederlanders heeft in het verleden gerookt. Mannen zijn wat vaker een ex-roker dan vrouwen. Vrouwen zijn dan weer in de meerderheid in de groep die nooit heeft gerookt.

Laatst bijgewerkt: december 2015

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram