Parkinsonpatiënten geholpen met mindfulness

nieuws Volgens een studie aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen helpt mindfulness bij mensen met de ziekte van Parkinson. Mindfulness brengt een meetbare verandering in de hersenen teweeg. Het helpt de patiënten meer controle te krijgen over hun ziekte, vooral in periodes van stress, waarin de klachten toenemen. Dertig parkinsonpatiënten namen deel aan de studie, van wie in eerste instantie de helft mindfulnesstraining kreeg.

De controlegroep volgde na afloop van de studie dezelfde sessies. Alle patiënten kregen aan het begin en het eind van de studie onder meer een MRI van de hersenen en vulden vragenlijsten in die vooral peilden naar hun klachten en levenskwaliteit.

Mindfulness is een vorm van meditatie. Je leert aanwezig te zijn in het hier en nu en de werkelijkheid met een open geest tegemoet te treden. Mindfulness kan helpen tegen stress en ook binnen de medische wereld groeit de interesse. Zo werd reeds bewezen dat mindfulness het risico op herval na een depressie vermindert.


Laatst bijgewerkt: juni 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram