Tongzoenen is ongezond

Laatst bijgewerkt: maart 2021
koppel-kussen-2.jpg

nieuws Tongzoenen mag dan door veel mensen leuk gevonden worden, het is allesbehalve gezond. Tijdens één enkele Franse kus worden meer dan 40.000 parasieten uitgewisseld. Dat blijkt uit een Zweeds onderzoek.

Zweedse wetenschappers die onderzoek deden naar mondhygiëne, bekeken de biologische effecten van de tongzoen en kwamen daarbij tot een schokkende conclusie. Tijdens een enkele toenzoen worden zowat 40.000 parasieten en zo'n 250 verschillende bacteriesoorten uitgewisseld. Daarnaast verwisselt er 0,7 gram eiwitten, 0,45 gram vet en 0,19 gram overige organische stoffen van eigenaar.

Het onderzoek werd uitgevoerd naar aanleiding van een aangekondigde recordpoging om op Valentijnsdag het record van de langstdurende tongzoen te verbeteren. Het huidige record staat op 30 uur 59 minuten en 21 seconden en stamt uit 2001.

Toch zit er ook nog een positief kantje aan het geven van een tongzoen: je verbrandt er een hoop caloriën mee. Zo zullen de winnaars van de gestelde recordpoging, indien zij het record evenaren of verbeteren, elk zo'n 7436 caloriën hebben verbrand.


Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
Meest gelezen
volgopfacebook

volgopinstagram