6 tips om je relatie spannend te houden als de sleur erin sluipt

123_verliefd_koppel_relatie_0419.jpg

nieuws Iedereen krijgt weleens te maken met die alom gevreesde sleur. Als je ‘m in je relatie tegenkomt zijn hier zes tips om toch nog wat spannend plezier met je partner te beleven.

Doe eens gek

Blijf je partner verrassen met onverwachtste gebaren. Stop bijvoorbeeld een briefje met een lief complimentje in zijn/haar tas zodat hij/zij dat vindt op werk. Je kunt het ook wat groter aanpakken en een date voor jullie plannen op een onverwacht moment. Maar vergeet niet dat het in een relatie ook om de kleine gebaren gaat.

Net zoals dat het ook belangrijk is dat jullie dagelijks ‘ik hou van jou‘ blijven zeggen want het is belangrijk om de ander dit gevoel te blijven geven. En eerlijk, je geniet er zelf ook van als je partner dat tegen jou zegt.

Bed-experiment

Als je relatie in een sleur raakt zet zich dat vaak door tot in de slaapkamer. Probeer daarom eens wat te experimenteren in de bed. Dat betekent niet dat je van de ene op de andere dag in de touwen moet gaan hangen, maar jullie kunnen de dingen wel een beetje spannender maken.

Datenights

Plan regelmatig samen een avondje uit in. Kies minimaal één avond per twee à drie weken om samen iets te doen. Dat kan variëren van een hapje gaan eten tot naar de film gaan of lasergamen.

Jullie hebben allebei waarschijnlijk een druk leven en willen liever neerzakken op de zetel als jullie thuiskomen na een lange dag. Probeer toch af en toe samen iets te gaan doen, dat doet echt wonderen voor jullie relatie.

Doe moeite

Af en toe een keer moeite doen om je op te kleden voor je partner, gaat hij of zij echt appreciëren. Andersom vind jij het vast ook niet erg als hij/zij dat ook nog regelmatig voor jou doet.

Wees zelfstandig

Zoek bijvoorbeeld een hobby zonder je partner of ga eens op vakantie met je vrienden en/of vriendinnen als je agenda dat toelaat. Als je al jaren in een relatie zit is het normaal dat je soms niet veel tegen elkaar te zeggen hebt. Een weekje of enkele avonden per week zonder elkaar kan daar de oplossing voor zijn.

Communiceer

Niets is zo slecht voor een relatie als niet meer met elkaar communiceren. Luister naar elkaars verhalen (en ja dat is soms misschien even slikken) en blijf met elkaar in gesprek gaan. Alleen zo weet je wat er bij elkaar speelt en of er dingen zijn waar je partner mee zit.

Bron: Famme.nl


Laatst bijgewerkt: september 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram