Over manisch-depressief: Een gids voor patiënt, familie, hulpverlener en geïnteresseerde

Laatst bijgewerkt: november 2008
manisch-depressief-150.jpg

boeken-interviews Manisch-depressiviteit komt bij veel mensen voor en kent een langdurig verloop. Nieuwe inzichten, zowel op het vlak van behandeling met geneesmiddelen als op psychisch en sociaal vlak, bieden nieuwe perspectieven.


In dit boek nemen een psychiater en een ervaringsdeskundige op unieke wijze beurtelings het woord. Het resultaat is een bijzonder informatief boek over de jongste stand van het onderzoek, gekoppeld aan een beklijvend verhaal. Het boek biedt een antwoord op vragen als: Hoe is het om manisch-depressief te zijn? Wat weten we van de ziekte? Welke geneesmiddelen zijn er voorhanden? Hoe is het voor de omgeving? Wat kunnen we aan manisch-depressieve stoornissen doen?


Pascal Sienaert is psychiater-psychotherapeut, adjunct-kliniekhoofd aan het Universitair Centrum Sint-Jozef te Kortenberg en werkzaam in een privé-praktijk.


Els D. is filologe en moeder van 3 kinderen. Net na de geboorte van haar eerste kindje overkwam haar iets vreemds. De diagnose luidde: ‘psychose’. Maar dat geloofde Els niet. Na een jarenlange zoektocht leerde ze de waarheid kennen. Samen met haar psychiater besloot ze een boek te schrijven over haar manisch-depressieve stoornis.

Praktische info

Manisch-depressief - Een gids voor patiënt, familie, hulpverlener en geïnteresseerde - Pascal Sienaert & Els D. - € 19,95 - ISBN 978 90 209 5258 2 - Uitgeverij lannoo
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram