Bewegen heeft gunstig effect bij prostaatkanker

123m-senior-koppel-dansne-blij-01-17.jpg

nieuws Vijf uur aan bewegen per week heeft mogelijk een positief effect op het overleven van prostaatkanker. De kans op genezing zou met 34 procent stijgen.

Onderzoekers bestudeerden gegevens van meer dan 10.000 mannen tussen de vijftig en 93 jaar in de periode van 1992 tot 2011. De bevindingen werden gepresenteerd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van the American Association for Cancer Research.

Eerdere onderzoeken wezen al uit dat voldoende beweging de kans op diverse ziektes, waaronder kanker, verkleint. Zo kan regelmatig wandelen (4 tot 6u per week) helpen om prostaatkanker te voorkomen. Maar het heeft weinig effect eens prostaatkanker is vastgesteld.
De nieuwe onderzoeksresultaten wijzen erop dat ook na het vaststellen van prostaatkanker, patiënten veel baat kunnen hebben bij bewegen. Dan zijn intensievere oefeningen nodig, zoals tuinieren, fietsen of tennissen.

Bron:
http://www.tegenkanker.nl/2016/05/12/bewegen-bij-prostaatkanker/
http://www.webmd.com/prostate-cancer/news/20160418/regular-exercise-may-boost-prostate-cancer-survival


Laatst bijgewerkt: januari 2017
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram