Sensibiliseringscampagne rond vroeggeboorte

nieuws In Vlaanderen worden jaarlijks meer dan 8% van de kinderen te vroeg geboren. Samen met ernstig zieke kinderen die het leven starten in een couveuse, vormen zij de grootste groep kinderpatiënten. Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen, gaf Kind en Gezin de opdracht een sensibiliseringsproject uit te werken ter preventie van vroeggeboorte. Aanleiding hiervoor was een aanbeveling van de Vlaamse Vereniging voor Ouders van Couveusekinderen (VVOC) om de samenleving te sensibiliseren wat betreft risicofactoren voor vroeggeboorte en de impact op het gezin en het kind. Het goed informeren en zo vroeg mogelijk opvolgen van zwangere vrouwen, verhoogt de kans om risicozwangerschappen tijdig te ontdekken en te begeleiden.

Samen met de Vlaamse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (VVOG) en de VVOC, startte Kind en Gezin met de realisatie van een sensibiliseringsproject. Het project resulteerde in informatie voor zowel ouders als professionelen en is beschikbaar op www.kindengezin.be. Ook in haar brochures voor aanstaande ouders schenkt Kind en Gezin voortaan nog meer aandacht aan de preventie (en opvolging) van vroeggeboorte.


Laatst bijgewerkt: mei 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram