Zo verdelg je mieren zonder gebruik van pesticiden

Laatst bijgewerkt: april 2022
123-mieren-steken-05-18.jpg

nieuws Ze zijn er weer die vervelende mieren. Met hele kolonies trekken ze over je terras of je grasveld of zelfs door je huis. Je kunt natuurlijk mierenlokdoosjes zetten om die naarstige beestjes te vangen, maar er zijn ook andere mogelijkheden om ze te verdelgen.

Last van een paar mieren? Daar kan je vanaf raken met een fifty-fifty-mengsel van water en azijn (of citroensap). Doe het in een spuitfles en sproei het op de mieren en op de route die ze nemen.

Een volledig nest kan je te lijf gaan met kokend water of met zeepsop. Giet het in alle nestuitgangen die je vindt en strooi nog wat extra boorzuurschilfers rond de openingen.

Boorzuurschilfers (verkrijgbaar in de apotheek) kan je trouwens ook gebruiken om een mierenval te maken. Meng ze met suiker en wat maïszetmeel en strooi het goedje royaal op de plaatsen waar je mieren aantreft. Boorzuurschilfers zijn wel giftig en dus niet geschikt als er kleine kinderen of huisdieren in de buurt zijn.

Wil je helemaal de ecotour opgaan, dan kan je preventief kurkuma, kaneel, cayennepeper of koffiedik op de bezochte plaatsen of preventief rond je huis strooien. Of je kunt groen voorzien waaraan mieren een hekel hebben. Kruiden zoals lavendel, salie, bieslook, basilicum, rozemarijn houden mieren op afstand. Ook lavendel, varens, goudsbloem en afrikaantjes zouden efficiënt zijn om de beestjes weg te houden.


auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram