Vegetarisch eten doet gewicht verliezen

123-veget-tofu-voed-groent-170-03.jpg

nieuws Mensen die vegetarisch gaan eten, verliezen gemiddeld 3,4 kg lichaamsgewicht. Dat blijkt uit een analyse van 15 onderzoeken naar de relatie tussen een vegetarisch eetpatroon en gewichtsverlies.
Volgens de onderzoekers kan het hoge vezelgehalte en de lagere hoeveelheid calorieën per 100 gram voor een deel verklaren waarom mensen gewicht verliezen als ze vegetarisch gaan eten. Plantaardige producten zoals brood, aardappelen, pasta, peulvruchten, noten, vlees vervangers, groente en fruit bevatten meer vezels dan dierlijke producten, zoals zuivel en vlees. Daarnaast zit er in plantaardige producten vaak minder vet dan in dierlijke producten, hierdoor is de hoeveelheid calorieën per 100 gram in plantaardige producten vaak minder dan in dierlijke producten.

Hoewel de resultaten uit dit onderzoek aanwijzingen geven dat mensen die vegetarisch gaan eten hierdoor een paar kilo kunnen afvallen, is dit nog geen garantie dat vegetarisch gaan eten voor iedereen tot gewichtsverlies leidt.
Zo’n eetpatroon kan wel het risico verlagen op voortijdig overlijden, hart- en vaatziekten, kanker en hersenziekten als Parkinson en Alzheimer. Want als u meer plantaardige en minder dierlijke producten eet, dan krijgt u meer vezels binnen en minder verzadigde vetzuren.

Laatst bijgewerkt: mei 2015

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram