Tweehonderd misverstanden over parkinson

123-txt-parkinson-05-17.jpg

nieuws Er bestaan nog veel misvattingen over parkinson. Daarom publiceert ParkinsonNet een lijst met tweehonderd misverstanden over de ziekte. De eerste 100 misverstanden staan nu reeds online.

 De volgende 100 misverstanden worden wekelijks aangevuld, aan de hand van suggesties van mensen met Parkinson en andere betrokkenen. 

Eén van de vele misverstanden over Parkinson is dat deze ziekte alleen ouderen treft. Van de mensen met Parkinson krijgt 10 tot 15 % de diagnose wanneer ze jonger dan 40 jaar zijn. 

Meer dan een motorische ziekte
Een andere veelgehoorde misvatting is dat de impact van de ziekte wel meevalt, maar de gevolgen zijn juist enorm, en zeker als je de ziekte op jonge leeftijd krijgt. Parkinson is namelijk veel meer dan alleen een motorische ziekte. In werkelijkheid veroorzaakt Parkinson ook tal van niet-motorische problemen, zoals een depressie, slaapstoornis, pijn, incontinentie, enzovoort.

Daarmee heeft Parkinson niet alleen een grote impact op de persoon zelf, maar ook op het gezin, het werk en het sociale leven. Juist bij jonge mensen. Veel patiënten moeten na een aantal jaar stoppen met werken, kunnen niet meer de dingen doen met hun kinderen zoals ze dat vroeger deden, en zijn zo vermoeid dat sociale activiteiten lastiger worden.

Laatst bijgewerkt: mei 2017

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram