Waarop letten bij een draadloze babyfoon?

nieuws De meeste babyfoons werken door middel van radiogolven Ze bestaan uit een babytoestel en één of meerdere oudertoestellen Het babytoestel werkt als zender. Het oudertoestel dient als ontvanger. In sommige gevallen echter kunnen beide toestellen als zenders fungeren. De meeste systemen zenden niet voortdurend uit, maar enkel na het activeren van de zender door de stem van de baby Draadloze babyfoons met videofunctie zenden daarentegen voortdurend een signaal uit.
Er zijn verschillende klassen van babyfoons beschikbaar op de markt, met een piekvermogen tussen 10 en 500 mW (dus 4 à 200 keer lager dan het piekvermogen van een gsm).
Alhoewel er tot nu toe geen enkel bewijs bestaat dat radiogolven in het algemeen en draadloze babyfoons in het bijzonder een gezondheidsrisico inhouden, wordt toch enige voorzichtigheid aangeraden, zeker bij kleine kinderen. Plaats het babytoestel alleszins op voldoende afstand van het bedje (ten minste 1 m) en gebruik het bij voorkeur in de stand ‘stemactivatie’.

bron: Dienst Risicobeheersing van DG Leefmilieu - Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, Werkgelegenheid, Gezondheid en Sociale Zaken

Laatst bijgewerkt: september 2008

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram