Over scheiden en de kinderen: Een week mama, een week papa?

boek-scheiden-300.jpg

boeken-interviews Liefde is een werkwoord, scheiden is dat ook

Over het boek
Als twee ouders uit elkaar gaan, is dat voor alle kinderen, ongeacht hun leeftijd, een heftige gebeurtenis die hun veilige en vertrouwde wereld op zijn kop zet. Het goede nieuws is dat je als ouder heel wat kunt doen om de veerkracht van je kind te helpen herstellen. Het liefst van al krijg je hiervoor een pasklaar antwoord dat leidt naar succes. Maar zo werkt het niet. Elk kind en elk gezin is anders. Maatwerk dus.

Dit boek vertrekt vanuit de ervaring van kinderen en geeft ouders een beter inzicht in wat een scheidingsproces met kinderen doet. Het boek zoekt naar een antwoord op wat kinderen bij scheiding écht nodig hebben. Verbinding is hierbij het sleutelwoord. De auteurs laten zich inspireren door hun jarenlange ervaring in het werk met kinderen en ouders en door de inzichten uit recent onderzoek. Hoe vertel je je kinderen dat je gaat scheiden? Hoe kom je tot een goede verblijfsregeling, die aangepast is aan de leeftijd van je kind? Hoe ga je om met de boosheid en het verdriet van je kind?

Over de auteur


OVER : CLAIRE WIEWAUTERS
Claire Wiewauters is pedagoog en psychotherapeut voor kinderen, jongeren en gezinnen. Ze werkt in het Kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen in Schaarbeek en is docent aan de opleiding Gezinswetenschappen van de HUBrussel.

OVER : MONIQUE VAN EYKEN
Monique Van Eyken is familiaal bemiddelaar, coach van volwassenen en kinderen en docent aan het postgraduaat Bemiddeling van de KU Leuven.

Technische info

EAN 9789401417440
VERSCHIJNINGSDATUM: 11/06/2014
AANTAL PAGINA'S: 228
NUR OMSCHRIJVING: Opvoeding van kinderen en jongeren
UITGEVER: Uitgeverij Lannoo
prijs 19.99€


Laatst bijgewerkt: oktober 2014

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram