Blindheid zal genezen kunnen worden

nieuws In Engeland hebben Britse wetenschappers een therapie ontwikkeld die de meest voorkomende vorm van blindheid kan genezen. Dat meldde de Sunday Times. De therapie is uit stamcellen ontwikkeld en zou binnen zes á zeven jaar gevorderd moeten kunnen zijn tot een routine-ingreep.

Met de therapie kan maculaire degeneratie behandeld worden. Deze vorm van blindheid is gelieerd aan veroudering en zal in de komende jaren steeds vaker voorkomen door de toenemende vergrijzing. De stamcellen van deze therapie vervangt de cellen die blindheid veroorzaken met nieuwe cellen. Deze zijn afkomstig van embryonale stamcellen.

Men hoopt dat de behandeling binnen twee jaar op mensen getest kan worden. Het is de bedoeling dat deze therapie uitmondt in een routinebehandeling die maar een uur duurt en voor iedereen toegankelijk is.

Lees ook: Maculaire degeneratie

bron: de morgen

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram