PCB en DDT geen oorzaak van borstkanker

nieuws Volgens een studie van de Harvard Medical School in het Journal of the National Cancer Institute zijn PCB's en DDT niet verantwoordelijk voor borstkanker. DDT is een pesticide dat een aantal jaren geleden verboden werd nadat onder meer was gebleken dat sporen ervan werden teruggevonden in de vetlaag van wilde vogels en dat hun eischelpen veel dunner waren. PCB's zijn chemische stoffen die onder meer gebruikt worden in vuurvertragende materialen en in smeerproducten. Van beide producten is in het verleden aangetoond dat ze een estrogeen effect hebben, dus het vrouwelijke hormoon nabootsen, wat een stimulerende rol zou hebben op het ontstaan en de groei van kankercellen.
De nieuwe studie die gegevens van meer dan 1400 vrouwen met borstkanker en 1600 zonder kanker in drie Amerikaanse steden analyseerde, komt tot het besluit dat er geen verband is tussen de kanker en de blootstelling aan PCB's en DDT.
Bron: Journal of the National Cancer Institute 2001, 768-776.


Laatst bijgewerkt: maart 2003
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram