Veilig luisteren naar muziek: mp3-spelers en je gehoor

nieuws Onlangs verscheen een nieuwe folder voor jongeren over mp3-spelergebruik en het gehoor: 'Veilig luisteren naar muziek: mp3-spelers en je gehoor.'
Deze folder geeft informatie en feiten over risico's van mp3-spelergebruik en geeft ook veilige luistertips.
Uit onderzoek van september 2009 bleek dat vier op de tien jongeren (42,5%) problemen dreigen te krijgen met hun gehoor omdat zij te vaak naar harde muziek luisteren; een kwart (25,7) van de jongeren door alleen al te luisteren naar hun mp3-speler. Dit bleek ook uit recent onderzoek van de Nationale Hoorstichting: gemiddeld 24% van de bezoekers van de MP3-check loopt risico op blijvende gehoorschade.
Vroege voorlichting over het gehoor en veilig luistergedrag is essentieel om gehoorproblemen op latere leeftijd te voorkomen. Met deze mp3-folder hoopt de Nationale Hoorstichting jongeren bewust te maken van hun eigen luistergedrag en eventuele risico's daarvan.
'Veilig luisteren naar muziek: mp3-spelers en je gehoor' is een uitgave van de Nationale Hoorstichting.
Info: www.hoorstichting.nl


Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram