Kindertijd belangrijk voor gezond gebit op latere leeftijd

nieuws

De sociaaleconomische situatie waarin kinderen opgroeien heeft een duidelijke invloed op het resterende aantal tanden op latere leeftijd en daarmee op de kwaliteit van leven, zo blijkt uit onderzoek van een internationale groep van onderzoekers gepubliceerd in het vakblad Community Dentistry and Oral Epidemiology. 

Gezonde tanden zijn essentieel voor een goede kwaliteit van leven, met name als het gaat om het binnenkrijgen van voldoende en afwisselende voeding. De studie onderzocht het verband tussen een goed of slecht kindergebit op de tandgezondheid op oudere leeftijd. De onderzoekers keken met name naar de sociaaleconomische situatie waarin jonge kinderen verkeren en het aantal tanden dat ze nog hebben als ze eenmaal vijftigplusser zijn. 

Uit dit onderzoek komt naar voren dat ouderen duidelijk meer eigen tanden hebben als ze in hun kindertijd meer boeken in huis hadden. Bovendien hebben kinderen die in slechte financiële omstandigheden opgroeien als ouderen duidelijk minder eigen tanden dan kinderen die in voorspoed opgroeiden. 

Laatst bijgewerkt: oktober 2017

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram