Fruitextract tegen PMS | gezondheid.be

Fruitextract tegen PMS

nieuws Een extract van de vruchten van Vitex agnus castus, een aromatische struik afkomstig uit het Middellandse Zeegebied maar in onze streken niet winterhard, vormt een effectieve remedie tegen Premenstrueel syndroom (PMS), zo melden Duitse onderzoekers (British Medical Journal. 2001; 134-137). De plant, waarvan al langer bekend is dat hij onder meer iridoiden en flavanoiden bevat, twee stoffen die verwant zijn aan de menselijke sekshormonen, wordt traditioneel gebruikt tegen menstruatiepijnen en als anafrodisiacum, een lustwerend middel.
De Duitse studie onderzocht 170 vrouwen met PMS die het extract of een placebo kregen. Na drie menstruaties bleken de vrouwen die het extract namen significant minder klachten te hebben dan de vrouwen met placebo. Vooral klachten over opvliegendheid, gemoedsveranderingen, angst, hoofdpijn en gezwollen borsten waren duidelijk verminderd.

Lees ook: Het premenstrueel syndroom (PMS): symptomen en behandeling


Laatst bijgewerkt: oktober 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.