Sojavoeding veilig voor zuigelingen

nieuws Volgens een studie aan het UZ Brussel is zuigelingenvoeding op basis van soja veilig. Er zijn geen verschillen gevonden tussen de groei en ontwikkeling van kinderen gevoed als baby met sojazuigelingenvoeding en kinderen gevoed met zuigelingenmelk op basis van koemelk. De studie in het British Journal of Nutrition bespreekt de resultaten van 35 studies. In deze studies werden de groei en ontwikkeling van een groep baby’s gevoed met zuigelingenvoeding op basis van soja (omwille van een lactose-intolerantie of een koemelkallergie) vergeleken met deze van baby’s gevoed door moedermelk en zuigelingenvoeding op basis van koemelk. In totaal werden 31 parameters bekeken voor deze kinderen zoals groei, seksuele ontwikkeling, immuunfuncties en neurologische ontwikkeling. Hieruit blijkt dat baby’s gevoed met sojazuigelingenvoeding een volledig normale groei en ontwikkeling hebben.

De auteurs benadrukken evenwel dat moedermelk de meest aangewezen voeding voor baby’s blijft en moet aangemoedigd worden bij jonge moeders in overeenstemming met de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie, de FOD Volksgezondheid en Kind en Gezin.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram