Melk drinken tijdens tienerjaren helpt niet om osteoporose te voorkomen

Laatst bijgewerkt: maart 2014
123-gezin-eten-melk-kind-ouders-170_07.jpg

nieuws Vaak wordt aangeraden om tijdens de kinder- en tienerjaren veel melk te drinken, om op die manier voldoende botmassa op te bouwen en op latere leeftijd botontkalking (osteoporose) te voorkomen.
Een nieuw Amerikaans onderzoek in het vakblad JAMA Pediatrics toont nu aan dat dat wellicht niet helpt. Oudere mensen die tijdens hun jeugd (13 tot 18 jaar) veel melk hadden gedronken, kregen evenveel heupfracturen als mensen die weinig of geen melk dronken. Bij de mannen die als jongere veel melk hadden gedronken, kwamen zelfs meer heupfracturen voor. Dat zou te wijten zijn aan het feit dat ze gemiddeld groter waren.

De studie analyseerde gegevens van meer dan 90.000 mannen en vrouwen ouder dan 50 jaar die gedurende 22 jaar werden opgevolgd. In die periode liepen 1126 van de vrouwen en 490 mannen een heupfractuur op.


Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram