Warm gerookte zalm met broccolipuree en avocado

f-123-HD-recept-zalm-10-11.png

recepten

Ingrediënten voor 2 personen
½ kg broccoli, 2 grote el cottage kaas, fleur de sel, peper, nootmuskaat, 200 g magere plattekaas, 2 opgehoopte lepels geitenkaas (genre chavroux), 1 kneep citroensap, 1 kl sojasaus, 1 stukje gember (grootte van een vingerkootje), 1 avocado, 1 lookteentje, ½ el sesamolie, groen van lente-ui, 3 porties zalm met vel (500 à 600 g), enkele druppels olijfolie, gemengde Italiaanse/zuiderse kruiden.

Bereiding
- Voor de broccolipuree: stoom of kook de broccoliroosjes gaar (hou de stengels en bewaar ze in de groentelade van de koelkast) en plet ze met de cottage. Kruid met een snufje peper, fleur de sel en nootmuskaat.
- Voor de zalm: leg de zalmfilets op het rooster van de rookdoos en besprenkel ze met een paar druppels olijfolie. Kruid ze met fleur de sel, peper en gemengde Italiaanse kruiden. Schuif de rookdoos toe en zet ze op een hoog vuur tot de zalm gaar is (een klein half uurtje, het hangt af van de dikte van de zalmfilets).
- Voor de dressing: snij de geschilde gember en de gepelde look in zeer kleine blokjes en bak ze in de sesamolie. Voeg de fijngesnipperde lente-ui toe. Doe alles in een kommetje en meng er de plattekaas, geitenkaas, citroensap en sojasaus door. Kruid naar smaak met peper en fleur de sel.
- Pel de avocado en snij hem in schijfjes.

Tip

Heb je geen rookdoos, gebruik dan een oude wok of een lage pot (altijd met deksel) waarin je een rooster legt. De vis leg je op het rooster dat eerst bekleed werd met aluminiumfolie. Over de bodem van de rookdoos/pot verspreid je 1 grote eetlepel houtschilfers van goede kwaliteit (verkrijgbaar in de handel bv. AVEVE of winkel waar ze BBQ’s verkopen). De rook die zich ontwikkelt, moet wel rond het rooster bij de vis kunnen. Je kunt de zalm ook in de oven garen, maar met dat rooksmaakje is het zoveel lekkerder!

Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.
Uitgegeven door WPG, Antwerpen.
Verkoopprijs: 12, 99 euro
128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5

5kg5weken02.jpg


Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.

Uitgegeven door WPG, Antwerpen.

Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: november 2018

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram