Vijf kilo minder in vijf weken – de voorbereiding

In dit artikel
Vijf kilo minder in vijf weken – de voorbereiding

dossier Heeft de intro van maandag je over de streep getrokken om mee te doen? Zie je het zitten om vijf kilo af te schudden met lekkere en gezonde voeding? Maak dan in afwachting al maar je frigo leeg, leg je keukenschort klaar en haal je sportschoenen van onder het stof!

Een goede planning is het halve werk

In de komende vijf weken krijg je in elke nieuwsbrief (op maandag en op donderdag) een menu voor drie of vier dagen: een lunch, een avondmaal en de tussendoortjes die ons ‘proefkonijn’ (passende term als er zoveel groente op het menu staat) at.
Om het je super gemakkelijk te maken, staat er telkens ook een boodschappenlijst voor het menu van de volgende nieuwsbrief. Zo heb je alles tijdig in huis en kan je eventueel al de soep(en) of andere gerechten vooraf maken.

Bv. In de nieuwsbrief van maandag 8 februari staat het menu voor dag 1 (maandag), dag 2 (dinsdag) en dag 3 (woensdag) + de boodschappenlijst voor de gerechten van dag 4 (donderdag), dag 5 (vrijdag), dag 6 (zaterdag) en dag 7 (zondag) die aan bod komen in de nieuwsbrief van donderdag 11 februari. En zo gaat het telkens verder...
De zondedag vul je in naar keuze, maar zorg ervoor dat er minstens een interval van drie dagen is tussen twee zondedagen.

Ready, steady, go!

HD-boodsch-300-02-16.JPG

Als je maandagmorgen wilt starten, moet je dit weekend de nodige proviand inslaan. We geven je hier de boodschappenlijst voor de eerste drie dagen en de recepten van de eerste twee soepen.

Boodschappenlijst voor de basisproducten en dag 1, 2, 3 (voor 3 personen): Wellicht zijn sommige ingrediënten al vaste gast in je voorraadkast, maar voor de volledigheid noteerden we de hele waslijst. Daardoor is deze eerste lijst ook superlang, maar geen paniek, ze slankt af zodra je een aantal basisproducten in huis hebt.

(zie ontbijt in de nieuwsbrief van maandag 1 februari)

HD-bloemkoolsoep-600-02-161.jpg

bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep
1 bloemkool (enkel de roosjes), 1 ui, ¼ knolselderij, 2 lookteentjes, 1 el kokosolie, 2,5 l kippenbouillon, fijngesnipperde kruiden (peterselie of bieslook), een snufje nootmuskaat en een bosje waterkers. Hou het bloemkoolhart voor de knolselderijsoep.

Laat het kokosvet smelten in een hoge pot. Fruit daarin de gepelde en grofgesneden ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de bloemkoolroosjes, de knolselderij (geschild en in blokjes gesneden) toe en laat ze een paar minuten meestoven. Doe de kippenbouillon erbij (1 blokje per halve liter water) en laat de soep opkoken. De groente moet gaar zijn maar niet plat gekookt. Laat de waterkers één minuut meekoken.
Vlak voor het opdienen snipper je er de verse kruiden over (of mix ze in de soep).

HD-bloemkoolsoep-5001.jpg

knolseldersoep

Knolselderijsoep
¾ knolselderij, 2 uien, 2 knoflookteentjes, het hart en de stronk van de bloemkool, ½ kl za’ater (of tijm en komijn als je geen za’atar hebt), anderhalve l kippenbouillon en ½ l groentebouillon, 1 handvol peterselie, 2 handenvol rucola, 1 el olijfolie.

Laat de olijfolie warmen in een hoge pot. Fruit daarin de gepelde en grofgesneden ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de bloemkoolstronk (in stukjes gesneden), de knolselderij (geschild en in blokjes gesneden) toe en laat ze een paar minuten meestoven. Doe de bouillon (1 blokje per halve liter water) en de za’atar erbij en laat de soep opkoken. De groente moet gaar zijn maar niet plat gekookt.
Snipper er de verse kruiden over (of mix ze in de soep) vlak voor het opdienen.

Veel succes ermee en vergeet niet op de weegschaal te gaan staan voor je maandag de snoepkast voor vijf weken afsluit.
Zeker voldoende water drinken en ... bewegen, bewegen, bewegen!

Interesse in de nieuwsbrief: scroll op deze pagina helemaal naar beneden en schrijf je in!

Lees ook: Vijf kilo minder in vijf weken – dag 1, 2, 3

Lees ook: Vijf kilo minder in vijf weken – dag 4, 5, 6 en 7

Lees ook: Vijf kilo minder in vijf weken - dag 8, 9 en 10

Lees ook: Vijf kilo minder in vijf weken – dag 11, 12, 13 en 14

Lees ook: Vijf kilo minder in vijf weken – dag 15, 16, 17

Lees ook: Vijf kilo minder in vijf weken – dag 18, 19, 20 en 21

Lees ook: Vijf kilo minder in vijf weken – dag 25, 26, 27 en 28

Lees ook: Vijf kilo minder in vijf weken – dag 29, 30, 31

Lees ook: Vijf kilo minder in vijf weken – dag 32, 33, 34 en 35

bron: HD

Laatst bijgewerkt: maart 2016
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram