Tips om lekker en gezond te koken op kamp

123-kamperen-kamp-06-16.jpg

nieuws 1. 'Goeien Boef: Bewust, Origineel en Ecologisch
Fretten'Goeien Boef' is een kookboekje voor de kampzomer. U vindt er recepten voor de 10 populairste kampgerechten, in een net iets ander jasje. Alle recepten zijn berekend op 20 personen. Goeien Boef is een initiatief van acht Vlaamse Jeugdbewegingen. Daarmee willen ze samen een groot verschil maken deze zomer.
Acht verschillende aspecten van duurzaam koken worden in dit boekje aangeduid door duidelijke labels. Zo ziet u direct op welk vlak een maaltijd ecologische punten scoort.
Op het menu onder meer een vegetarische versie van Spaghetti Bolognese met sojabrokken, zelfgemaakte choco, Macaroni zonder hesp of kaas, een vegetarische barbecue, rijst met zelfgemaakte currysaus en tofu, eieren met zelfgemaakte ketchup, een WAP met kippenworst, appelmoes en puree, restjessoep, wentelteefjes met amandelmelk, vegetarische balletjes in tomatensaus. 

2. Koken op kamp
'Koken op kamp' is een website van Mediaraven vzw waarop u allerlei tips vindt om lekker en gezond te koken op kamp. Op deze deelwebsite van Jeugdwerknet vind je een databank met 500 recepten voor groepen van minstens 10 personen. Via een handige calculator kan u het recept aanpassen aan het aantal kinderen en het aangepaste boodschappenlijstje uit de printer laten rollen. Recepten kunnen trouwens ook worden toegevoegd door jeugdgroepen zelf. U kan er trouwens niet enkel recepten terugvinden, maar ook algemene informatie over voeding en ecologie en leuke tips en tricks.
U vindt er ook een maandelijks gezond en evenwichtig 'kampmenu' waarmee u zonder veel gepuzzel en gerekend de dag doorkomt. Die kampmenu's worden opgesteld door Velt vzw, de Vereniging voor Ecologisch leven en tuinieren.


3. Het Limburgs Kampkookboekje
Het Limburgs Kampkookboekje is een initiatief van de Limburgse Logo's en het provinciebestuur. Naast algemene tips over voedselveiligheid en gezonde voeding, bevat het boekje ook heel wat kamprecepten. daarober ook recepten van onder meer Felice ('Hete Duivel'), Jeroen Meus (Gehaktbrood met puree, gemengde sla en verse tartaar)  

4. Lekker op kamp
Lekker op kamp is een receptenboekje met tips en originele recepten voor op kamp, samengesteld door Colruyt. Laatst bijgewerkt: november 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram