Pittige rode biet met ricotta

PNrodebiet2.jpg

recepten

Een eenvoudige en kleurrijke ovenschotel op basis van rode biet.
Zowel warm als koud is hij zeer lekker.   


Werk: 15 minuten
Gaartijd: 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen
400 g gekookte rode bieten
300 g ricotta
2 à 3 eetlepels rode currypasta
50 g versgemalen kaas
100 ml room

Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de rode bieten in plakjes.
- Meng een derde van de ricotta met de rode currypasta en kruid met peper en zout (zie Tip).
- Leg een laagje rodebietenplakjes in een ovenschaal. Lepel er wat gewone ricotta over en vervolgens wat van de ricotta met currypasta. Leg er vervolgens weer een laag rode biet op. Werk zo verder en eindig met een laag ricotta en ricotta met rode curry. Kruid tussendoor ook met wat zwarte peper en een beetje zout.
- Giet er 3 eetlepels olijfolie over en strooi de gemalen kaas erover.
- Zet 25 minuten in de warme oven.
- Giet 10 minuten voor het einde van de baktijd de room erover.
- Snijd het gerecht in tweeën en serveer vanuit de ovenschaal.

Tip rode curry
Voeg naar eigen smaak 2 of 3 eetlepels currypasta toe aan de ricotta. Proef na elke lepel vooraleer je nog een lepel toevoegt. Sommigen houden van pikant, andere niet. Proeven is dus de boodschap.

EchtEtencover.jpg
Een gerecht uit het boek 'Echt eten - maak jezelf sterker, gezonder en gelukkiger' van Pascale Naessens.
Uitgegeven bij Lannoo.

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: oktober 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram