Gerelateerde artikels
Recept: penne met gehaktballen en geroosterde paprika uit de oven
recepten
Dit gerecht is een succesverhaal voor het hele gezin en ideaal voor luie dagen.
Je kunt naar hartenlust variëren en combineren met wat er in je koelkast ligt.
De beste manier om restjes te verwerken!
Ingrediënten voor 4 personen
olie om te bakken
Voor de meatballs
2 el koolzaadolie
250 g gemengd gehakt
250 g rundergehakt
1 ei
3 el paneermeel
1 kl currypoeder
Voor de saus
4 paprika’s
700 ml passata
2 teentjes knoflook, grof versnipperd
1 ui, grof gesneden
250 g ricotta
Voor de pasta
500 g penne, al dente gekookt
Voor de afwerking
2 bollen mozzarella, in schijfjes
Bereiding
- Kneed alle ingrediënten voor de meatballs goed door elkaar en vorm balletjes (ter grootte van een pingpongbal). Kleur de balletjes aan in olie in een braadpan die ook in de oven kan. Haal de balletjes uit de pan en zet even opzij.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de paprika’s doormidden. Verwijder de steel en de zaadlijsten en snijd in fijne reepjes. Leg in de braadpan, druppel er wat olie over, kruid met peper en zout en rooster 25 minuten in de voorverwarmde oven. Kook ondertussen de pasta al dente.
- Doe de passata, de helft van de geroosterde paprika’s, de knoflook en de ui samen met de ricotta in een hoge maatbeker. Mix alles fijn met de staafmixer.
- Meng de saus door de al dente gekookte penne in een grote kom, evenals de balletjes en de andere helft van de geroosterde paprika’s. Meng alles goed door elkaar en beleg met de plakjes mozzarella.
- Gratineer een 30-tal minuten in de oven op 200 °C tot de ovenschotel een mooi gekleurd korstje heeft.
Een recept uit het boek 'Happy Moments' - 'Beestig lekker eten in goed gezelschap' van Sofie Dumont
foto: Bramski
uitgegeven bij Lannoo
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist