Paasflan

Laatst bijgewerkt: maart 2022
123-h-flan-gebak-04-19.jpg

recepten

Volgend weekend is het Pasen. Dan letten we niet op de calorieën. Een zelfgebakken flan is een zoete zonde, maar je gasten zullen dankbaar smullen!

Ingrediënten

- een halve liter melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 kop suiker (ca. 200 g)
- 1 kop bloem (ca. 200 g)
- 1 eetlepel vanillebloem
- 4 eieren
 

Bereiding

- Laat de oven voorverwarmen op 170 °C.
- Meng de melk, de vanillesuiker, de suiker, de bloem en de vanillebloem in een grote pot.
- Breek de eieren en roer de dooiers onder het mengsel. Klop het eiwit tot sneeuw.
- Roer het opgeklopte eiwit beetje bij beetje door het mengsel met behulp van een spatel, zodat het mooi luchtig blijft.
- Vet een taartvorm (quichevorm) in met wat boter (of gebruik een vorm in silicone) en doe het beslag erin.
- Laat de taart drie kwartier bakken in de voorverwarmde oven. 
- Laat ze afkoelen en garneer ze met paaseitjes.



auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram