Paasflan

recepten
Volgend weekend is het Pasen. Dan letten we niet op de calorieën. Een zelfgebakken flan is een zoete zonde, maar je gasten zullen dankbaar smullen!
Ingrediënten
- een halve liter melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 kop suiker (ca. 200 g)
- 1 kop bloem (ca. 200 g)
- 1 eetlepel vanillebloem
- 4 eieren
Bereiding
- Laat de oven voorverwarmen op 170 °C.
- Meng de melk, de vanillesuiker, de suiker, de bloem en de vanillebloem in een grote pot.
- Breek de eieren en roer de dooiers onder het mengsel. Klop het eiwit tot sneeuw.
- Roer het opgeklopte eiwit beetje bij beetje door het mengsel met behulp van een spatel, zodat het mooi luchtig blijft.
- Vet een taartvorm (quichevorm) in met wat boter (of gebruik een vorm in silicone) en doe het beslag erin.
- Laat de taart drie kwartier bakken in de voorverwarmde oven.
- Laat ze afkoelen en garneer ze met paaseitjes.