Schadelijke en hormoonverstorende stoffen in baby- en kinderkleding

123-babykledij-06-15.jpg

nieuws Van 1700 chemische stoffen in textiel zijn de gezondheidsrisico’s onbekend. Vooraanstaande wetenschappers leggen steeds vaker het verband tussen blootstelling aan schadelijke chemicaliën en chronische ziekten. Baby’s en jonge kinderen zijn extra kwetsbaar voor blootstelling aan deze chemicaliën. Hun lichaam is immers nog volop in ontwikkeling. En hun huid is een stuk dunner, waardoor stoffen sneller worden opgenomen in het lichaam.

Dat zegt de Women in Europe for a Common Future (WECF), een Europese lobbygroep van vrouwen- en milieuorganisaties.Om tegemoet te komen aan vragen van ouders op het gebied van gezondheid en duurzaamheid heeft de WECF de Kinderkledingwijzer ontwikkeld. Eerder zijn soortgelijke ‘wegwijzers’ ontwikkeld over onder meer babyverzorging, speelgoed en zwanger & cosmeticawijzer, met praktische tips over hoe je schadelijke stoffen kunt vermijden en gezondere alternatieven kunt vinden.
Via de website www.eenveilignest.nl voorziet WECF ouders van duidelijke informatie door samen te werken met wetenschappers en onderzoeksinstituten.

Laatst bijgewerkt: juni 2015

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram