Eén op vijf kinderen allergisch

Laatst bijgewerkt:

nieuws Eén op vijf jonge kinderen lijden aan een of andere vorm van allergie. Dat is een verdubbeling in vergelijking met 20 jaar geleden, zo zegt prof. Hugo van Bever van de kinderafdeling van het UZ Antwerpen. Hij onderzocht samen met het provinciaal Instituut voor Hygiëne en Epidemiologie van Antwerpen bijna 4.000 kinderen tussen 5 en 15 jaar. Ook krijgen kinderen op steeds jongere leeftijd last van allergieën.

Volgens de onderzoekers ontstaat de aanleg voor allergie al tijdens de zwangerschap. In de komende jaren zullen ze daarom zo’n duizend kinderen volgen vanaf de 20ste zwangerschapsweek. Ze zullen nagaan wat de moeders en de baby’s eten, wat ze inademen, in welke omgeving ze leven, of er veel stofmijten voorkomen in de woning, enz. De toenemende luchtverontreiniging, o.m. door dieselmotoren, speelt zeker een rol. Maar ook onze leefgewoonten worden met de vinger gewezen. Slapen in een verwarmde kamer vormt een ideale voedingsbodem voor huisstofmijt. En ook huisdieren, en dan vooral katten, kunnen mee aan de basis liggen. Tenslotte zien de onderzoekers ook een mogelijk verband met de overmedicatie van jonge kinderen bij infecties.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram