Ouders geven hun kind te vroeg vast voedsel

nieuws Onderzoekers van het U.S. Centers for Disease Control and Prevention bestudeerden de gegevens van meer dan 1.300 moeders met baby's. Hun onderzoek toont aan dat ongeveer veertig procent van de ouders hun kind eerder dan vier tot zes maanden vast voedsel geeft.

Uit de gegevens blijkt dat veertig procent van de moeders hun baby voor een leeftijd van vier maanden al vast voedsel geeft. Ongeveer 24 procent van de moeders die borstvoeding gaf, begon te vroeg met het geven van vast voedsel. Van de moeders die flesvoeding gaven was dit 53 procent.

Gezondheidsexperts adviseren ouders om te wachten tot de leeftijd van vier maanden, omdat baby's voor die tijd nog niet klaar zijn om vast voedsel te eten. Een vroege introductie van vast voedsel is gekoppeld aan een kortere duur van borstvoeding en aan de ontwikkeling van chronische aandoeningen als obesitas, coeliakie, diabetes en eczeem.


Laatst bijgewerkt: november 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram