De beste knutsel- en speeldozen voor kinderen

dossier Heb je je verf, karton, klei en crêpepapier al opgebruikt? Geen inspiratie meer om je kleuter bezig te houden? Goed nieuws, deze knutsel- en speeldozen zitten boordevol speelgoed, creatieve en educatieve spelletjes, pedagogisch materiaal en boeken of tijdschriften. Stuk voor stuk worden ze na enkele clicks aan huis geleverd, ook die van internationale makelij.

Cre@box

In de knutseldozen van Cre@box vind je alle benodigdheden en de geïllustreerde plannen om iets leuks te maken en de creativiteit en motorische vaardigheden te stimuleren, denk maar aan knutselmaterialen (potloden, verf, schaar, …), schminkbenodigheden, speelgoed (hutten, vliegtuigen, … van karton) en crea-setjes (Colorvelvet, graveerset, shrinkels, …). Er zijn verschillende abonnementen mogelijk, maar je kan de dozen ook 'los' bestellen of gewoon de webshop doorzoeken, knutselmateriaal verzamelen en op eigen houtje aan de slag gaan.

KiwiCo

In elke krat van KiwiCo zit een 'probleem', dat de kinderen aan de hand van instructies moeten oplossen. Thema's zijn heel gevarieerd: van wetenschap en kunst tot wiskunde, geografie, chemie en technologie. Peuters en kleuters kunnen hun creativiteit kwijt met de KoalaCrate, maar ook kleiner (PandaCrate) en groter (KiwiCrate, AtlasCrate enzovoort) krijgen een uitdaging op maat voorgeschoteld. Vanaf 14,28 euro per maand.

Toucanbox

De Toucanbox-knutseldozen zijn ontwikkeld voor jongens en meisjes van 3 tot 8 jaar en je stemt ze af op de interesses van je kids: bouwen, rollenspellen, naaien, experimenten, noem maar op. Bovendien zit er altijd een extra tijdschriftje bij met spelletjes, puzzels, stickers en een verrassing. Als je wil, kan je de doos personaliseren met de naam van je kindje. Wow-effect gegarandeerd. Je kan je abonneren voor 1, 3, 6 of 12 maanden. De startprijs bedraagt € 11,99 per maand.

Bambinbox

Bambinbox stelt dozen samen voor pasgeboren baby’s tot en met kinderen van 7 jaar. De inhoud varieert enorm: van speelgoed en (kleur)boeken tot biologische verzorgingsproducten. Ook aan de mama’s heeft Bambinbox gedacht. Zo is er een box speciaal voor de zwangere vrouw, met allerlei verwenproductjes. Onze favoriet? De familiebox, met 7 tot 12 items, die plezier biedt voor het hele gezin. Je kan je abonneren voor 1, 3 of 6 maanden. De goedkoopste krijg je voor € 24,99.

Pandacraft

Pandacraft creëerde twee formules speciaal voor leergierige kindjes: Explore voor kinderen van 3 tot 7 jaar, en Makers voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Er zijn verschillende uiteenlopende thema’s om te verkennen: natuur en dieren, geschiedenis en geografie, wetenschap en als laatste kunst en maatschappij. Welke activiteit de doos ook bevat, wees klaar om de handen uit de mouwen te steken. Elke doos biedt trouwens ook een 32 pagina’s tellend tijdschrift met extra informatie. Daarmee zijn ze wel even zoet. Het maandabonnement opzeggen kan eender wanneer. Startprijzen vanaf € 8,99.

KidsBox

Bij KidsBox huur je kwaliteitsvol, verantwoord, educatief, innovatief en milieuvriendelijk speelgoed, geschikt voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Je weet nooit op voorhand welk speelgoed je zal krijgen, maar je kiest wel uit 12 vooropgestelde thema’s. Het grootste voordeel? Kinderen krijgen om de zoveel tijd nieuw speelgoed, zonder dat de speelkamer uitpuilt, want na een maand stuur je het speelgoed gewoon terug. Bovendien verloopt de levering volledig ecologisch. Uitproberen kan voor 1 maand, daarna kan je je abonneren voor 3, 6 of 12 maanden. Een eenmalige levering kost € 25.

Tiniloo

Wat zit er allemaal in zo’n doos van Tiniloo? Spelletjes, een tijdschriftje, speelgoed, boeken, een kleine snack, én al het nodige knutselmateriaal om kinderen tussen 3 en 7 jaar urenlang te entertainen. Daarnaast zijn er ook boxen voor baby's, borstvoedingmama's én papa's in spe. Alle abonnementen zijn maandelijks opzegbaar, en de peuterdoos krijg je voor 24,90 euro.

Good lock box

De Good Lock Box is van Belgische makelij en werd speciaal ontwikkeld voor de lockdown periode. De verrassingsboxen zijn reuzegroot en bevatten 7 tot 12 workshops (DIY, koken, culturele, wetenschappelijke workshop) om uit te voeren met het hele gezin. Ze staan telkens in het teken van een speciale dag, Moederdag en Vaderdag bijvoorbeeld. Leuk is dat elke box je toegang geeft tot de privé-Facebookgroep "Nos défis Good Lock Box", waar elke twee dagen wedstrijden worden georganiseerd met tal van geschenken op het spel: boeken, speelgoed, culturele activiteiten, vouchers en nog veel meer. Franstalig, mais bon. Per kind betaal je 4 euro per workshop.

L’atelier imaginaire

De dozen van L’atelier Imaginaire focussen zich telkens op één thema, bijvoorbeeld dinosaurussen, het menselijk lichaam of de Amazone. Dat biedt je kind de mogelijkheid om zich te verdiepen in één onderwerp. Bovendien kan je deze dozen ook eenmalig bestellen. Tot de juf het weer van je overneemt dus... Lees ook:  De leukste educatieve apps voor peuters (vanaf 2 jaar) Knutsel met playmobil een toffe kapstok voor in de kinderkamer Een baby en peuter in huis? Deze 5 activiteiten kunnen ze samen doen! Hoe stimuleer je kinderen om mooi samen te spelen?


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram