App Playgroond brengt alle speeltuinen ter wereld in kaart

dossier

Elke ouder kent wel die permanente zoektocht naar een (nieuwe) leuke speeltuin in de buurt, nietwaar? Wel, no more, want een jonge vader uit het noorden van Frankrijk heeft een app ontwikkeld die alle speeltuinen ter wereld in kaart brengt.

Het concept van Playgroond

Abonnees die een reeds goed gevulde databank voortdurend aanvullen met nieuwe speeltuinen. Simpel, maar geniaal. Eind augustus had Playgroond dan ook niet minder dan 12.000 referenties van over de hele wereld. Wie op vakantie is in Malta, hoeft zich dus geen zorgen meer te maken over het vinden van een leuke speeltuin in de buurt van het vakantieverblijf.

Hoe werkt het?

Van zodra je de app downloadt, kan je die als gast gebruiken en voor tien regio’s naar keuze een overzicht van de speeltuinen zien. Wil je meer? Dan meld je je aan via een emailadres, waarna via jouw locatiebepaling alle speelplekken in kaart worden gebracht. Is de speld groen? Dan is de speeltuin open. Oranje? Dan gaat hij open of dicht. Grijs betekent dat de plek tijdelijk niet toegankelijk is en rood wil zeggen voorgoed gesloten.

Maar Playgroond geeft je niet alleen de adressen. Je krijgt ook nuttige informatie zoals het soort ondergrond, de voorzieningen (schommels, zandbak, speelhuisje...), toegankelijkheid voor mensen met beperkte mobiliteit, de aanwezigheid van bankjes, hekken, openingstijden, de ideale leeftijd van de kinderen, de precieze afstand van jou tot aan de speeltuin enzovoort. Dit alles wordt voortdurend bijgewerkt, dankzij de medewerking van de gebruikers.

Eens proberen? De app downloaden kan hier.

Lees ook:
Met welke klusjes kan je peuter of kleuter helpen in het huishouden?
Buitenspeeltip: 7 leuke speelbossen in Vlaanderen
Waarop moet je letten als je het eerste fietsje koopt?
12 kindvriendelijke musea in Brussel
Op reis? Sensorisch speelgoed en tips om peuters en kleuters onderweg te entertainen


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram