Aantal ongevallen met trampolines verdubbeld

trampoline-meisje.jpg

nieuws Tussen 2001 en 2005 is het aantal ongevallen met trampolines in Nederland gestegen met 180%. Jaarlijks zijn gemiddeld 4.200 trampolinespringers behandeld op een Spoedeisende Hulpafdeling (SEH) van een ziekenhuis. Van 22% van de slachtoffers is bekend dat de trampoline was opgesteld in en om de woning, zoals tuintrampolines. Van circa de helft van de slachtoffers is de locatie waar de trampoline heeft gestaan niet vast te stellen. Toch laat het aantal geregistreerde slachtoffers van een ongeval met trampolines die staan opgesteld in en om het huis een verzesvoudiging zien in deze periode.
Drie op de vier slachtoffers is jonger dan 14 jaar en 60% zelfs onder de 10 jaar. Door de jonge leeftijd van de slachtoffers is het aannemelijk dat de grote populariteit van tuintrampolines in belangrijke mate bijdraagt aan de forse stijging. Vooral onveilig gebruik en verkeerde plaatsing van de trampolines zijn belangrijke oorzaken van ongevallen geweest.
Negen procent van de slachtoffers is na behandeling op de SEH in het ziekenhuis opgenomen. Bijna de helft van alle slachtoffers heeft een fractuur opgelopen, 5% letsel aan hoofd en hals en 2% aan de romp en de wervelkolom.

bron: www.nippo.nl

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram