Over patiëntenzorg: Patiëntenzorg en -begeleiding

patikntenzorg.jpg

boeken-interviews Over patiëntenzorg: Patiëntenzorg en -begeleiding - Manu Keirse
In dit boek wordt een praktische leidraad aangeboden voor artsen en andere gezondheidswerkers om adequaat het psychosociale aspect van de patiëntenzorg te leren beheersen. Gezondheidszorg betreft immers niet alleen somatische zorg, maar ook communicatie, persoonlijke en sociale ondersteuning. De patiënt zal trouwens aan de hand van wat hij ervaart aan deskundigheid en accuraatheid op vlak van communicatie, aandacht van zijn beleving en opvang oordelen over de kwaliteit van zorg. De medisch-technische aspecten zijn moeilijker te beoordelen.
Er komen zeer diverse onderwerpen aan bod zoals het omgaan met ernstig ziek-zijn, de vragen naar informatie, opvang van crisissituaties, intensieve zorgen, sterven, rouw en verlies. Hoe men adequate opvang kan bieden tijdens zwangerschap en postpartum, bij premature geboorte en bij perinatale sterfte. Er wordt aandacht gegeven aan de problematiek van de rechten van de patiënt, en aan de wijze waarop men burnout en ontmoediging als hulpverlener kan voorkomen.

Auteur

MANU KEIRSE is Algemeen Directeur-Bestuurder van het Regionaal Ziekenhuis H. Hart te Leuven, hoofddocent aan de Faculteit Geneeskunde van de Katholieke Universiteit Leuven en hoogleraar deeltijds aan de Benelux-universiteit te Eindhoven.

Praktische info

Over patiëntenzorg: Patiëntenzorg en -begeleiding - Manu Keirse - Uitgeverij Acco - ISBN 90 334 5692 3 - 16 x 24, 188 blz. - € 19,80 - Verschijningsdatum : 07/12/2005Laatst bijgewerkt: mei 2006
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram