Kraamzorg expertisecentra

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
BV-cl-up-2.jpg

nieuws In iedere provincie werd op 1 januari 2003 een kraamzorg expertisecentrum opgestart. De werking van deze vzw's wordt gesubsidieerd door K&G. Zij hebben als doel 'kraamzorg' meer bekendheid te geven onder de professionelen en niet-professionelen. Via bijscholingen en opleidingen waken ze ook over de kwaliteit en deskundigheid binnen deze kraamzorg.
Kraamzorg omvat alle medische en niet-medische hulp voor en na de geboorte. De deskundige medische hulp wordt geboden door een vroedvrouw of huisarts, de niet-medische door professionele kraamverzorgsters.

Het expertisecentrum Kraamzorg Oost-Vlaanderen beschikt ook over een gespecialiseerde bibliotheek, videotheek en infotheek. Mensen kunnen er via een infolijn terecht met vragen over zwangerschap, bevallen en kraamperiode.
Sinds kort zijn ze van start gegaan met een borstvoedingsservice . Iedere moeder die een probleem heeft met de borstvoeding kan bellen naar het expertisecentrum (09/265.55.59). Zij wordt dan doorverwezen naar de zelfstandige vroedvrouw die meewerkt aan deze service en die in haar regio actief is. Eerst zal de vroedvrouw haar telefonisch trachten te helpen. Indien dit niet lukt, zal ze bij de moeder aan huis gaan.
Voor mama's is deze service gratis, de mutualiteit betaalt de visite van de vroedvrouw volledig terug.
vzw Kraamzorg expertisecentrum Oost-Vlaanderen
Vrijdagmarkt 10
9000 Gent
09/265.55.59
vzw.kraamzorg@freebel.net
www.vzwkraamzorg.be

Lees ook: Nieuwe richtlijnen over borstvoeding en kunstvoeding voor zuigelingen
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram