Amateursporters voortaan beschermd tegen sportongevallen

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
klimmuur-150.jpg

nieuws Vanaf 1 mei 2003 worden ca. 200.000 amateursporters bij een sportongeval beschermd door de verplichte ziekteverzekering. De maatregel werd heel recent door de Ministerraad goedgekeurd.
Momenteel mag de verplichte ziekteverzekering niet tussen komen voor sportongevallen die gebeuren in clubverband waar toegangsgeld wordt bij gevraagd én waarvoor de amateursporters om het even welke vorm van bezoldiging ontvangen. Dit verbod op tussenkomst geldt ook voor de trainingen die voor deze sportbeoefening plaatsvinden. De huidige wetgeving voorziet dat deze clubs hun spelers volledig moeten verzekeren voor alle ongevallen in clubverband. Veel clubs waren echter niet of onvoldoende verzekerd. Veel sportongevallen werden niet als dusdanig aangegeven maar toch aangerekend aan de verplichte ziekteverzekering, waarbij het slachtoffer bij controle grote risico’s liep om de tussenkomsten van de ziekteverzekering volledig te moeten terug betalen.
Voor alle professionele sportbeoefenaars die ingevolge een arbeidscontract wettelijk verzekerd zijn voor arbeidsongevallen verandert er niets.
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram