Wat te doen bij een abnormale reactie op een haarkleurmiddel ?

nieuwsJeuk, kriebelen, branderig gevoel, huiduitslag of elke andere abnormale reactie: spoel onmiddellijk de haren en vermijd kleuringen voor er medisch advies werd ingewonnen. De arts zal de precieze oorzaak van de reactie kunnen achterhalen, een eventuele behandeling voorschrijven en het allergierisico inschatten.

Huiduitslag die zich snel uitbreidt, duizeligheid, misselijkheid, ademhalingsproblemen en/of gezwollen ogen of een gezwollen gezicht: spoel onmiddelijk de haren en bel dringend een arts of ambulance (112).
Bewaar de verpakking. Wanneer er een allergische reactie optreedt, kan de ingrediëntenlijst op de verpakking de arts helpen om het allergeen sneller te identificeren.

Ogen
De ogen onmiddellijk en overvloedig spoelen met water (15 minuten).
Contactlenzen indien mogelijk verwijderen en dan de ogen spoelen. Daarna een arts raadplegen.

Inademing
Wanneer het inademen van een product tot klachten leidt, is frisse buitenlucht de beste oplossing. Raadpleeg onmiddellijk een arts in geval van ademhalingsproblemen (aanhoudende hoest, benauwdheid, astma-aanval)

Inslikken
De mond herhaaldelijk spoelen. Braken opwekken is af te raden. Raadpleeg onmiddellijk een arts of neem contact op met het Antigifcentrum.

Hou de verpakking en de bijsluiter van het product bij de hand wanneer u belt naar het Antigifcentrum of neem die mee wanneer u een arts raadpleegt.
Antigifcentrum: 070/245 245 - www.poisoncentre.be

Meer info
www.mijnhaarkleuren.be


Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Gaat je kind gezond de winter tegemoet? Gaat je kind gezond de winter tegemoet?
Vibovit

Ben jij ook vaak bezorgd over de hoeveelheid vitamines en voedingsstoffen die je kind binnen krijgt ? Fysieke en mentale groei vraagt veel energie. Er is een makkelijke manier om te voorzien in die behoefte.

Ontdek het hier

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram