Online psoriasistest

nieuws Sinds kort is er een online psoriasistest beschikbaar waarmee iedereen door het beantwoorden van enkele eenvoudige vragen zelf kan vaststellen of de huidproblemen een vorm van psoriasis zijn. Met behulp van heldere vragen en duidelijke afbeeldingen kan de bezoeker zijn of haar symptomen vergelijken en beoordelen. De test is interactief en vertelt binnen maximaal zes muisklikken of de bezoeker lijdt aan een vorm van psoriasis en welke vorm dat is.. Behandeld worden: psoriasis vulgaris, psoriasis inversa, psoriasis guttata, erythrodermische psoriasis, psoriasis pustulosa en arthritis psoriatica. Wanneer de symptomen niet wijzen op psoriasis wordt de betreffende bezoeker doorverwezen naar informatie over andere huidziekten zoals eczeem, acne en zonnebrand.
De test is tot stand gekomen in samenwerking met dr. M. de Rie (dermatoloog in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam) en dr. B. Thio (dermatoloog in het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam).
www.psoriasis.nl

Lees ook: Psoriasis


Laatst bijgewerkt: september 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram