Voorzichtig met huishoudproducten

nieuws Het Nederlandse Consument en Veiligheid en de Voedsel en Waren autoriteit starten in Nederland met de campagne 'Kinderen zien dingen anders'. Doel is om het aantal ongelukken met gevaarlijke huishoudprodukten te verminderen.
Jaarlijks gebeuren er ongeveer 7.000 ongelukken met huishoudchemicaliën. In meer dan de helft van de gevallen (4.000) zijn kinderen onder de vijf jaar het slachtoffer. Zij vormen de grootste risicogroep; zij zien het gevaar niet. Bij ongelukken met huishoudchemicaliën heeft een kind bijvoorbeeld gesnoept of gedronken van schoonmaakmiddelen, oplosmiddelen, bestrijdingsmiddelen of doe-het-zelfproducten voor gebruik in huis, voor de auto of voor de fiets.
Als ouders de etiketten meer lezen en zich beter bewust zijn van de maatregelen die daarop staan, kunnen veel ongelukken voorkomen worden. De campagne heeft een speciale website : www.nieuwe-etiketten.nl. Die site laat je zien hoe kinderen naar gevaarlijke huishoudprodukten kijken.

Door het geven van handelingsperspectieven kunnen ongelukken worden voorkomen. Deze handelingsperspectieven zijn:
1. Lees het etiket, volg de gebruiksaanwijzing en de voorzorgsmaatregelen.
2. Doe altijd de dop op de fles, ook tijdens het gebruik.
3. Plaats en bewaar huishoudchemicaliën buiten het bereik van kinderen (of gebruik een kinderslot).

Lees ook: Een propere lenteschoonmaak zonder gevaar


Laatst bijgewerkt: november 2018
Geef het beste van jezelf en neem deel aan een klinische studie Geef het beste van jezelf en neem deel aan een klinische studie
Pfizer

U bent minimum 12 weken geleden bevallen ? U geeft uw baby borstvoeding en stemt ermee in om die tijdelijk te onderbreken (4 - 5 dagen) ? Dan zoeken we jou !

Check hier hoe je kan bijdragen

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram