I prefer 30: wassen op 30°C

Laatst bijgewerkt: juli 2022

nieuws De federaties van de producenten van wasmiddelen lanceren een campagne om wassen op lage temperatuur te promoten. Doel: minder energieverbruik, en dus een lagere CO2-uitstoot. Goed voor uw was, en goed voor het klimaat.

Wassen op hoge temperatuur kost energie. En in veel gevallen is dat zelfs niet eens nodig. De kledij die we wassen is niet echt vuil, de meeste vlekken zijn er gemakkelijk uit te wassen (zweet, koffie, een gesuikerd drankje, voedsel, een niet-vette vlek), of het textiel moet gewoon opgefrist worden. De moderne wasmiddelen laten toe om deze vlekken eruit te krijgen vanaf 30°C.

Er zijn natuurlijk hardnekkige vlekken waarvoor een hogere temperatuur nodig kan zijn (minerale oliën, inkt, bloed, vers fruitsap,…) maar let op, niet alle textiel mag op 60°C gewassen worden.
Let daarom op de wassymbolen in het etiket Laat u leiden door de tips op www.iprefer30.eu. Behalve wassen op lage temperatuur, vindt u nog andere tips voor milieuvriendelijk wassen op www.goedgewassen.be.

www.iprefer30.eu
www.goedgewassen.be / www.vert-et-propre.be
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram