Voor jou gelezen op De Standaard

Stralend en gezond zomerhaar.

Laatst bijgewerkt: november 2019

nieuws Zon, zee en zwembaden zorgen voor heel wat zomerplezier maar chloor en zeezout zijn schadelijk voor het haar. Met deze vijf tips van kapster Stéphanie Boutard Kalin komen je lokken ongedeerd de zomer door.

1. 'Gebruik tijdens de zomermaanden zeker een conditioner na het wassen. Chloor en zeezout beschadigen de haarschubben en drogen het haar uit. Een conditioner sluit de schubben en zorgt ervoor dat je haar glad, gezond en beschermd blijft.

' 2. 'Chloor of zeezout geven je misschien een leuke beachlook maar brengen ernstige schade toe. Spoel zeker je haar wanneer je uit de zee of zwembad komt.

' 3. 'Gebruik genoeg beschermende producten. Er bestaan haaroliën om je haar een vetlaagje te geven en je lokken te beschermen in het water. Gebruik zeker geen olie uit de keuken. Die dienen om iets te bakken of te braden, dus niet om over het haar te smeren. Zelf smeer ik voor ik ga zwemmen een laagje conditioner op mijn natte haren. De conditioner geeft me een extra laag bescherming tegen het water. Eenmaal uit de zee, spoel ik alles er goed uit. Een zonnehoedje helpt ook.

' 4. 'Als je je haren laat kleuren voor je op vakantie gaat, weet dan dat de zon veel van de kleuring weg zal halen. Gelukkig zijn er speciale haarsprays die het haar beschermen tegen UV-stralen en het goed verzorgen. Wat veel voorkomt, zelfs bij mensen die niet kleuren, is dat er een rode of gouden schijn in het haar komt door de zon. Ook hiervoor zijn er producten. Vooral blondines moeten extra opletten tijdens de zomermaanden. Blonde haren zijn al wat droger uit zichzelf, dus zorg ervoor dat je genoeg hydrateert. Vraag aan je colorist welke kleuring het beste tegen de zon kan.

' 5. 'Gebruik een goede, zachte borstel die je haar niet kapot trekt. Want, chloor, zeezout en zon maken de lokken droog, dus zachtjes borstelen is de boodschap.'

Artikel uit De Standaard
bron: http://www.standaard.be/cnt/blkde_01779096


De Standaard
volgopfacebook

volgopinstagram