Online meldpunt cosmeticaklachten

nieuws Het Nederlandse Rijksinstituut voor Volkgezondheid en Milieu (RIVM) heeft een online-meldpunt gelanceerd waar consumenten huidklachten en andere overgevoeligheidsreacties na het gebruik van cosmetica melden: www.cosmeticaklachten.nl
Op dit moment is niet duidelijk hoeveel mensen huidklachten of overgevoeligheidsreacties krijgen na het gebruik van cosmetica. Omdat de klachten meestal vanzelf weer verdwijnen, is een bezoek aan een arts of dermatoloog niet altijd nodig. Het doel van het meldpunt is om inzicht te krijgen in hoeveel mensen last hebben van cosmetica en wat de oorzaak van de klachten is. Hierdoor kan het aantal klachten in de toekomst mogelijk worden verminderd.
Klachten door cosmetica variëren van lichte huidirritatie tot een allergische reactie. Sommige mensen zijn erg gevoelig voor bepaalde ingrediënten in cosmeticaproducten. Een gevoeligheid voor een ingrediënt kan ook na verloop van tijd worden ontwikkeld. Via de website kan iedereen online een klacht doorgeven. Met behulp van een vragenformulier kan iemand aangeven wat de klacht is en welk product er is gebruikt.
Onder cosmetica vallen alle producten die gebruikt worden voor de persoonlijke verzorging. Bijvoorbeeld bad- en doucheproducten, deodorants, geuren, haarverzorging, huidverzorging, make-up, mondverzorging, scheerproducten, zeep en zonnebrandmiddelen.
www.cosmeticaklachten.nl


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram