Over Allergie: hooikoorts, astma, eczeem en andere aandoeningen

ALLERGIE.jpg

boeken-interviews De laatste jaren is het aantal patiënten met hooikoorts, astma of eczeem grofweg verdubbeld. Allergie is een overgevoeligheidsreactie van het afweersysteem op onschadelijke stoffen, met neusverstopping, niezen, snotteren, tranende ogen en jeuk als gevolg. Het wordt steeds duidelijker dat allergieën hierdoor veel beperkingen veroorzaken in het leven van elke dag.

Welke stoffen kunnen klachten veroorzaken? Wat zijn de meest gebruikte onderzoeksmethoden? Hoe kan je verergering van de allergie voorkomen? Hooikoorts, astma, eczeem, galbulten, angioedeem, anafylaxis, voedselovergevoeligheid, insectenallergie, beroepsallergie...: wat zijn de verschijnselen, oorzaken en behandelingsvormen? Dit boek geeft heldere antwoorden op deze en vele andere vragen.

Correcte gezondheidsinfo is belangrijk voor patiënten en hun omgeving. Inzicht in oorzaken, gevolgen en medische behandelingen vormt vaak de eerste stap in een goede aanpak van het gezondheidsprobleem.

Allergie maakt deel uit van de referentiereeks in de patiëntenvoorlichting. De reeks kwam tot stand met medewerking van patiëntenorganisaties, huisartsen en specialisten.

Allergie: Over hooikoorts, astma, eczeem en andere aandoeningen - Dr. Roy Gerth van Wijk en Dr. Hans de Groot--
Uitgeverij Davidsfonds/Leuven - ISBN 90 5826 262 6 - Richtprijs € 12,95 - Verkrijgbaar in de boekhandel


Laatst bijgewerkt: april 2005

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram