Haal de zomer in huis met deze zelfgemaakte luchtballon van knopen

dossier Zin om iets te knutselen? Deze luchtballon van knopen is niet alleen simpel te maken, het is meteen ook een kleurrijk kunstwerkje om aan de muur van de kinderkamer te hangen. 

Benodigdheden

  • Knopen in verschillende kleuren en maten
  • Draad (liefst ook in verschillende kleuren)
  • Vingerhoed
  • Knutsellijm
  • Lichtblauw papier om de luchtballon tegen te kleven

Zo maak je een luchtballon van knopen

  1. Neem het papier en leg de knopen in de vorm van een cirkel. Geen paniek als het geen perfecte cirkel is of er twee gele knopen naast elkaar liggen. Die grilligheid geeft je luchtballon straks net karakter.
  2. Tevreden van de vorm? Neem dan 7 à 10 stukjes draad en knoop die aan enkele knopen in je ballon. Tip: het is leuk om de draad aan een knoop te hangen met dezelfde kleur.
  3. Leg de knopen terug op hun plaats en lijm alle knopen één voor één vast op het papier.
  4. Neem de uiteinden van de draadjes samen en leg er een knoop in. Doe wat lijm op die knoop en kleef 'm aan de binnenkant van je vingerhoed. Tip: gebruik eventueel wat wit krijt of een wit kleurtje om wat wolkjes bij te tekenen op de achtergrond.
  5. Voilà, nu heb je een kleurrijke luchtballon van knopen geknutseld.
Lees ook: Samen kliederen: deze coole 3D-verf maak je met maar drie ingrediënten Knutsel met playmobil een toffe kapstok voor in de kinderkamer Hoe ga je best om met woede-uitbarstingen, huil- en driftbuien bij je kind? Slaapregressie: Als je kindje plots slecht slaapt dingen waarmee je peuter liever speelt dan met speelgoed Een baby en peuter in huis? Deze 5 spelactiviteiten kunnen ze samen doen!


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram