Griepepidemie officieel begonnen

123-verkoudheid-griep-ziek-02-19.jpg

nieuws

Tussen 28 januari en 3 februari 2019 hebben 365 personen per 100.000 inwoners een huisarts geraadpleegd voor griepsymptomen (koorts, hoest, loopneus, keelpijn, hoofdpijn, spierpijn, vermoeidheid, enz.). Daarmee is de epidemische drempel van 157 raadplegingen per 100.000 inwoners voor de tweede week op rij overschreden en luidt Sciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid, formeel de start van de griepepidemie in België in.

Ook vorige week nam de griepactiviteit verder toe. Met 365 consultaties per 100.000 inwoners is de drempel om van een griepepidemie te kunnen spreken, voor de tweede keer dit seizoen overschreden en spreken we officieel van een epidemie. 

De intensiteit van de epidemie blijft vooralsnog matig. De afgelopen week was er in alle leeftijdsgroepen een sterke stijging van het aantal raadplegingen voor griepachtige klachten. Voorlopig zijn er geen tekenen van verhoogde ernst en blijft het aantal griepinfecties met ernstige verwikkelingen nog beperkt.

Lees ook: Wat is de griep en hoe verspreidt ze zich?

Laatst bijgewerkt: februari 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram