Gerelateerde artikels
Recept: kippenbrochette met tzatziki
recepten
Deze brochettes van kip, zoete ui, courgette en paprika zijn al voorbereid in een tiental minuten en heel populair bij jong en oud. Maak ze klaar in de pan of op de barbecue. Hier serveer ik de brochettes met een verfrissende tzatzikidip op basis van (vegan) yoghurt, goede olijfolie, komkommer en verse munt of dille. Restjes zijn ideaal als lunch voor de volgende dag.
PORTIE: 4 personen
TIJD: Voorbereiding: 15 minuten
Baktijd: 20 minuten
Houdbaarheid: tot 2 dagen in de koelkast
MATERIAAL: brochettestokjes, grote pan, mengkom
NODIG
Kippenbrochette
2 uien
2 rode paprika’s
2 courgettes
800 g kip (filet of ontbeende dijen)
(gerookte-)paprikapoeder
zwarte peper en zeezout
2 eetlepels extra vierge olijfolie
Tzatziki (ca. 1½ kop = 24 eetlepels)
½ kleine komkommer
1 handvol verse dille of munt
1 kop (240 g) (vegan) yoghurt,
ongezoet
2 eetlepels extra vierge olijfolie
zwarte peper en zeezout
Optioneel
1 eetlepel citroensap, 1 teentje knoflook
BEREIDING
- Pel de uien. Snijd ze in kleinere partjes.
- Verwijder het zaadbed van de paprika’s en snijd ze in kleinere stukken samen met de courgettes.
- Snijd de kip in stukken van ongeveer 3 x 3 centimeter. Kruid alles met (gerookte-)paprikapoeder, peper en zout.
- Prik afwisselend een stukje kip, ui, paprika en courgette op de brochettestokjes.
- Verhit een grote pan met olijfolie. Bak de brochettes goudbruin en gaar in een 15-tal minuten, eventueel met een deksel op de pan.
- Voor de tzatziki: snijd de komkommer in kleine blokjes of reepjes. Hak de dille of munt fijn. Meng de kruiden en komkommer met de (vegan) yoghurt en de olijfolie. Voeg eventueel ook wat citroensap en geraspte knoflook toe. Kruid met peper en zout.
- Serveer de kippenbrochettes met de tzatziki.
JULIE’S TIPS & TRICKS
|
Uit het boek Low Carb on a Budget - Meer energie / Suiker- en glutenvrij / Eenvoudig van Julie Van den Kerchove
Uitgeverij Lannoo