Nederlandse gezondheidsinspectie opent jacht op afslankhormoon HCG

nieuws In Nederland heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg de jacht geopend op het hormoon HCG (Humaan ChorionGonadotrofine) dat wordt gebruikt bij afslankkuren. HCG is een hormoon dat door het embryo wordt geproduceerd tijdens de zwangerschap. HCG wordt ook gebruik bij vruchtbaarheidsbehandelingen om de eisprong op te wekken.
Afslankklinieken bieden in toenemende mate HCG-kuren aan en ook op internet worden HCG-preparaten verkocht als een veilige, eenvoudige en vooral snelle afslankmethode.
Volgens de Gezondheidsinspectie is HCG echter niet bedoeld voor afslankkuren en moet het gebruik ervan beperkt worden tot vruchtbaarheidsbehandelingen. Het gebruik van HCG, dat moet worden ingespoten, is ook niet zonder risico.
Artsen en apothekers die het hormoon HCG toch verkopen om af te slanken, zullen worden aangeklaagd bij de tuchtrechter.


Laatst bijgewerkt: maart 2022
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram