Gelukkige mensen zijn met geluksgenen geboren

nieuws Om een leven lang gelukkig te blijven moet je met de juiste genen geboren zijn. Wie het met minder goede genen moet stellen, doet er best aan te trouwen. Die wijsheid komt uit een onderzoek door het wetenschappelijk tijdschrift New Scientist.
Sommige mensen hebben nu eenmaal een opgewekt karakter, terwijl anderen van nature eerder zwartkijkers zijn. Wetenschappers schrijven dat verschil toe aan de genen. Hoe mensen hun leven aanvoelen hangt maar voor de helft af van de omstandigheden. We zijn van nature uit geneigd tot optimisme of sombere gedachten.

Het huwelijk kan aardig helpen om gelukkig te zijn. Dat leren tenminste de statistieken. Vooral het jaar voor en na de eigenlijke huwelijksceremonie zouden tijden van eindeloos geluk zijn. Gehuwde mensen zijn ook op langere termijn meestal gelukkiger dan vrijgezellen.

Vriendschap levert ook extra geluk op. Goede sociale relaties zijn bijzonder waardevol. Godsdienst maakt eveneens gelukkig: gelovige mensen voelen zich over het algemeen gelukkiger dan ongelovigen.

Uiterlijk, rijkdom en intelligentie zijn dan weer van minder belang om gelukkig te zijn. Maar dat is al lang bekend. Vreemd genoeg rept deze studie met geen woord over het belang van een goede gezondheid voor het geluk.

bron: Nieuwsblad

Laatst bijgewerkt: september 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram