Over Depressie. Hoe een behandeling het levensplezier kan terugbrengen

boeken-interviews Bijna iedereen voelt zich wel eens enkele dagen neerslachtig of ongelukkig. Maar opeens drijft de sombere bui weer over. Zo’n bui wordt makkelijk een depressie genoemd, maar dat is het meestal niet. Een depressie is een van de meest voorkomende psychiatrische aandoeningen. De stemming is dan abnormaal verlaagd en de periodes van somberheid duren langer.

Maar waar ligt de grens tussen een sombere bui en een depressie? Waarom hebben steeds meer mensen er last van? Waar ligt de oorzaak van depressie? En vooral: wat is eraan te doen? Dit boek geeft heldere antwoorden op deze en vele andere vragen.

Correcte gezondheidsinfo is belangrijk voor patiënten en hun omgeving. Inzicht in oorzaken, gevolgen en medische behandelingen vormt vaak de eerste stap in een goede aanpak van het gezondheidsprobleem.

Depressie maakt deel uit van een referentiereeks in de patiëntenvoorlichting. De reeks kwam tot stand met medewerking van patiëntenorganisaties, huisartsen en specialisten ter zake.

Over Depressie. Hoe een behandeling het levensplezier kan terugbrengen - Robert Houtman
Uitgeverij Davidsfonds/Leuven - ISBN 90 5826 240 5 - Richtprijs € 12,95 - Verkrijgbaar in de boekhandel


Laatst bijgewerkt: oktober 2005

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram